Zoran Predin je s pomlajeno posadko legendarne skupine Lačni Franz nastopil na treh odlično obiskanih koncertih v Ljubljani, Mariboru in Kopru

“Povleči publiko za seboj je bila vedno Predinova kvaliteta na nastopih. To rutino še ob ponarodelih pesmih vedno premore, pubeci, ki mu pomagajo iz naftalina vleči Lačnega Franza, pa nenormalno divje, a čutno in mojstrsko igrajo vsak svoj inštrument. Ta svežina in to glasbeno znanje sta nujno potrebna, če želi Predin z Lačnim Franzem spet igrati nekatere stare pesmi. Slišali smo ravno prav novega materiala in ravno prav starega.” Smo lahko med drugim prebrali v reportaži iz nadvse uspešnega mariborskega koncerta v časopisu Večer, kjer so povzeli smisel nadaljevanja Lačnega Franza v novi preobleki s stavki: “Lačni Franz je, tako danes razlaga Predin, poleg skupine tudi blagovna znamka in – filozofija, ki jo je najbolj odločilno zaznamoval prav Predin. Prav to slednje mu daje mandat, da filozofijo in izročilo, če hočete, obuja. Seveda z vsem dolžnim spoštovanjem do originalnih članov benda, kar Rimelejev nastop v Mariboru nedvomno izkazuje.” (vir: http://www.vecer.com/clanek/201602276192740 )

Ekipa 24ur.com je na ljubljanskem koncertu izkusila, da : “Fantje ga dobro “žgejo” in priznati jim je treba, da so v izvrstni formi, pomlajeni Franz pa je tako revitaliziran do te mere, da je nemogoče razmišljati o nepotrebni nostalgiji, temveč se je zlahka predati tako novim pesmim, ki takoj zvenijo domače (Ladja norcev, Hudič, Cmokfehtar, Na muca, na klobaso!) kot seveda tudi precej bolj kitarsko in tudi sicer “nabritim” straim favoritom tipa (Naj ti poljub nariše ustnice, Na svoji strani, Čakaj me, Okupatorka, Ne mi dihat za ovratnik, Zadnja večerja ali Zarjavele trobente). Za zaključek pa obvezni Praslovan in skupinsko prepevanje Zdravljice.” Da je obisk koncerta skupine edino pravilo merilo za dojemanje aktualne vrednosti skupine pa lahko razberemo tudi iz naslednjih besed:  “Lačni Franz je torej daleč od “pogrete župe”, saj v časih, ki jih živimo, ostaja relevanten, saj nam tako Zoran kot tudi ostali mladci okoli njega brez težav pogledajo v oči. Kajti to, kar pokažejo na koncertih, je pravi rokenrol, muzika, ki nas nekoliko spominja na nekdanje čase, hkrati pa je, kot pravi Predin, spet aktualna, kot so aktualne tudi nove pesmi izpod njegovega peresa, ki jih je naredil kot nalašč za današnje čase, seveda v kontekstu in skozi prizmo Lačnega Franza. “ (vir: http://www.24ur.com/ekskluziv/glasba/video-in-foto-lacni-franz.html )

Odlično vzdušje v obalnem Snack Baru pa je v svojem članku povzel novinar Primorskih novice: “Prepoln bar, v katerem so se drug ob drugem zibali tako veterani, ki se radi pohvalijo, da so Franze poslušali že v prazgodovini, kakor tedaj še nerojeni, je že hip zatem tri desetletja v zgodovino butnila odlična ljubezenska Naj ti poljub nariše ustnice. Tega večera ji je družbo delal še lep šopek v nove aranžmaje oblečenih starih uspešnic, v katerih se ostri rifi prepletajo s črnim humorjem, izvirnimi metaforami in ludističnimi pesniškimi prijemi, nežna lirika pa z rezko satiro. Vrstile so se Žarnica za boljši jutri, Jebiveter, Na svoji strani, Čakaj me, v zapeljivo sambo preoblečena Ne mi dihat za ovratnik … Silovito je udarila tudi Bog nima telefona, prva pesem na prvencu Franzev Ikebana (1981) in ena najkrepkejših mojstrovin domačega rocka. … Ljudstvo je bendu živahno pritegnilo pri Zadnji večerji in Zarjavelih trobentah, v dodatku pa jezo streslo s pomočjo Praslovana – da so “zajebali vse, kar se je zajebat dalo”, ugotavljamo tudi 35 let po nastanku te mračne himne. Ob izteku dobro uro in pol dolgega druženja so muzikanti in obiskovalci dobro vino, luštne punce, prijateljstvo in domovino opevali v siloviti priredbi Zdravljice.”

Vir: http://www.primorske.si/2016/02/28/Lacni-Franz-zarjovel-v-polnem-Snack-baru-foto

In kaj lahko pričakujemo od težko pričakovane nove izdaje ?“Ladnja norcev je naš cel planet, različni ljudje pa to gledajo po svoje. Nekdo misli, da je to parmalent, drugi, da je to država ali kakšna skupina ljudi. V glavnem pa pomeni, da gre za neko družbo, ki sama sebi škoduje,” nam je o novi plošči Ladja norcev, ki izide konec marca, zaupal pevec in vodja, legendarni Zoran Predin.